Пізнавальна та економічна цінність фольклорного туризму України - Гуменюк, Ю.П.; Гоголь, Г.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Висвітлена необхідність створення пропозиції туристичного продукту для рекреаційно-туристичного комплексу України на основі переважного використання культурно-пізнавальних ресурсів туризму. Формування відповідного конкурентноспроможного продукту та вихід із ним на міжнародні туристичні ринки розглядається, як необхідна передумова ефективного експорту вражень. Дані рекомендації щодо розвитку даного виду туризму на теренах країни. ----------