Вивчення мусульмансько-християнських відносин в Україні: завдання, методи та проблеми - Кисельов, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена теоретико-методологічним проблемам дослідження мусульмансько-християнських відносин в Україні. Автор пропонує методами інтерв’ю та експертного опитування вивчати позиції імамів та муфтіїв, методом контент-аналізу – друковану продукцію та інтернет-ресурси релігійних організацій, анкетуванням – позиції віруючих-мирян.