Взаємність явищ в гравітаційних перетвореннях - Тутик, В.Л. (Моделювання та інформаційні технології, 2009)
В статті показано, що принцип взаємності дозволяє розкрити природу гравітації та порушити проблему єдності гравітаційного та електромагнітного полів. Джерелом єдиного поля служить тензор взаємності енергії-імпульсу, який виникає внаслідок взаємного обміну енергією між речовиною та простором. Отримано рівняння руху джерела, яке розкладається на тензорну та векторну складові. В ньому, на думку автора, векторна частина створює електромагнетизм, а тензорна – гравітацію.