Кількісна оцінка біодеструкції в модельних середовищах біологічно активних поліуретанів, що містять ізонікотиніл гідразон D-лактози - Замуліна, Л.І.; Гладир, І.І.; Рожнова, Р.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiдженнями бiодеструкцiї полiуретанiв, якi мiстять в основному ланцюзi фрагменти моносахариду D-манiту та модифiкованого гiдразидом iзонiкотинової кислоти дисахариду D-лактози в α-амiлазi й трипсинi, виявлено, що збiльшення вмiсту модифiкованої D-лактози сприяє прискоренню деструкцiї полiмерного ланцюга в модельних середовищах, причому в трипсинi деструкцiя вiдбувається значно iнтенсивнiше, нiж в α-амiлазi.