Ліпідний спектр еритроцитарної маси крові щурів при медикаментозному гепатиті та застосуванні фосфоліпідовмісних препаратів - Мельничук, Д.О.; Грищенко, В.А.; Литвиненко, О.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено особливостi кiлькiсних змiн показникiв лiпiдного спектра еритроцитарної маси у щурiв при медикаментозному гепатитi. Так, у хворих тварин змiни лiпiдограми еритроцитарної маси характеризують розвиток дислiпiдемiї. Їх можливо корегувати шляхом включення в терапевтичну схему препаратiв репаративної дiї, зокрема фосфолiпiдовмiсних засобiв — бiологiчно активної добавки FLP-MD та препарату “Есенцiале-форте”, причому перший з них виявляє краще виражений вiдновлювальний ефект.