Импульсный боковой каротаж с повышенным пространственным разрешением - Миронцов, Н.Л. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано принцип iмпульсного живлення приладу трьохелектродного бiчного каротажу, що дозволяє без змiн геометрiї зонда отримати апаратуру, яка за своїми характеристиками вiдповiдає багатозондовiй апаратурi бiчного каротажу (теоретично нескiнченної кiлькостi зондiв з рiзною глибиною дослiдження та високої вертикальної роздiльної здатностi), i тим самим детально дослiджувати радiальний (вiдносно осi свердловини), просторовий розподiл питомого електричного опору породи.