Состав, структура и сорбционные свойства лигноцеллюлозных комплексов растительных материалов - Николайчук, А.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Методом ЯМР ^13C-спектроскопiї дослiджено склад й структуру вихiдних i модифiкованих лiгноцелюлозних матерiалiв, а також їх сорбцiйнi властивостi. Встановлено залежнiсть сорбцiйних властивостей лiгноцелюлозних композитiв вiдносно важких металiв вiд змiн у функцiональному складi й структурi цих композитiв, спричинених їх перетворенням й видаленням гемiцелюлози при кислотно-лужному модифiкуваннi.