Системні, інформаційні та когнітивні компоненти виникнення ризикованих та екстремальних ситуацій в ієрархічних системах при кризовому управлінні (частина 1) - Сікора, Л.С. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
Розглянуто системні, інформаційні, когнітивні компоненти помилкових управлінських рішень, які приводять до екстремальних ситуацій у виробничих системах з ієрархічною структурою з різними рівнями складності. Сформульовано вимоги до персоналу.