Аналіз проблеми оцінки інтелекту оперативного персоналу для обслуговування комп’ютерних систем в екстремальних ситуаціях - Сікора, Л.С.; Міюшкович, Ю.Г.; Лиса, Н.К.; Якимчук, Б.Л.; Якимчук, Л.Ю. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
Розглянуто когнітивні аспекти проблеми оцінки інтелекту персоналу, які приймають активні рішення в складних ієрархічних системах.