Моделювання процесів дифузії домішкових частинок у півпросторі з експонеціальним розподілом включень - Чапля, Є.Я.; Чернуха, О.Ю.; Гончарук, В.Є.; Білущак, Ю.І. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
В роботі процеси дифузії домішкової речовини досліджуємо в півпросторі неоднорідного матеріалу з урахуванням випадкового розташування підшарів. Контактна задача з допомогою теорії узагальнених функцій зведена до задачі масопереносу в усій області тіла. Сформульовано еквівалентне інтегро-диференціальне рівняння, розв'язок якого побудований у вигляді інтегрального ряду Неймана. Усереднення отриманого розв'язку проведено за ансамблем конфігурацій фаз з експоненціальною функцією розподілу включень. Визначено вплив характеристик матеріалу па поведінку і величину усередненого поля концентрації домішкових частинок.