Задачі, методи та засоби експертного оцінювання якості в інженерії програмних систем - Слабоспицька, О.О. (№3, 2007)
Обгрунтовано потребу введення до складу процесів розроблення та використання програмних систем універсальної процедури обгрунтованого оцінювання показників якості об'єктів програмної інженерії. Показано перспективність її організації як кваліметричної експертизи - процесу експертного партисипативного оцінювання цих об'єктів, що враховує особливості життєвого циклу програмних систем. Проаналізовано дані особливості та запропоновано адекватні ним: математичний апарат; технологічну схему реалізації, що забезпечує раціональний компроміс між обгрунтованістю рішення та ресурсоємністю його вироблення; архітектурно-функціональну схему інструментальних засобів автоматизованої підтримки кваліметричної експертизи.