Выделение в карбоне Львовско-Волынского бассейна третьего посидониевого горизонта (Posidonia III) и его стратиграфическое значение - Шульга, В.Ф.; Коновалова, В.А.; Николаева, С.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Наведено характеристику третього посидонiйового горизонту (Posidonia III), який видiлений в основi бужанської свiти Львiвсько-Волинського басейну, але до цього часу не встановлений у Люблiнському басейнi. Вiдзначається його маркуюче значення, а також важлива роль при стратифiкацiї вiдкладiв карбону. Знахiдки в цьому посидонiйовому горизонтi форм амоноїдей, якi, iмовiрно, можна вiднести до роду Reticuloceras, вказують на ранньобашкирський вiк вмiщаючих вiдкладiв, зону R, та на необхiднiсть змiнити у Львiвсько-Волинському басейнi межi мiж нижнiм та середнiм вiддiлами (мiссiсiпським й пенсiльванським) кам’яновугiльної системи. У зв’язку з цим вiк основної вуглепромислової свiти (бужанської) визначається як ранньобашкирський (пенсiльванський).