Комплексне дослідження міцелоутворення у водній системі з катіонним ПАР - Булавін, Л.А.; Іваньков, О.І.; Куклін, А.І.; Ісламов, А.Х. (Доповіді НАН України, 2010)
За допомогою малокутового розсiяння нейтронiв, кондуктометричного та денсиметричного методiв вивченi потрiйнi воднi системи з участю катiонних ПАР. Данi малокутового розсiяння нейтронiв на заряджених мiцелах були обробленi за допомогою моделi перемасштабованої середньосферичної апроксимацiї Хайтера–Хансена. Визначена залежнiсть числа агрегацiї, розмiрiв мiцел, ступеня їх дисоцiацiї вiд температури рiдинної системи, концентрацiї поверхнево-активної речовини та концентрацiї домiшок NaBr.