Микроструктура стали как определяющий параметр при прогнозе ее механических характеристик - Большаков, В.И.; Дубров, Ю.И.; Касьян, О.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Розроблено метод прогнозування механiчних характеристик сталi на основi аналiзу її мiкроструктури з урахуванням форми та розмiру зерен. Складено алгоритм, реалiзований програмно. Такий алгоритм дає можливiсть отримати недорогий та швидкий аналiз якостi сталi на передпроектнiй стадiї її дослiдження.