Українська зовнішня політика в 2008 році - Тодоров, І.Я. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена зовнішньополітичній діяльності України протягом 2008 року. Зокрема розглянутий вплив внутрішніх чинників на зовнішню політику, окреслені основні напрямки зовнішньої політики, доведено пріоритетність європейського та євроатлантичного вектора вітчизняної зовнішньої політики.