Шлях вищої освіти: проблема схвалення дівочого вибору російським суспільством (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.) - Драч, О.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті аналізується відношення представників державної влади, широких кіл суспільства, родини та батьків до нової стратегії жіночої поведінки, зорієнтованої на отримання вищої освіти. Окреслюється точка зору дівчат того часу, які навчаються, на проблему особистого життєвого вибору.