Етапи європейської інтеграції Республіки Польща (1989 - 2004 рр.) - Ложечкін, В.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті досліджені основні етапи та особливості інтеграції Республіки Польща до Євросоюзу. Висвітлені головні проблеми та механізми багатостороннього співробітництва Польщі зі Співтовариством. Проаналізовані напрями трансформації польського суспільства. Автором розроблена періодизація процесу європейської інтеграції Польщі та узагальнений історичний досвід цього процесу.