Радянська історіографія про суспільно-політичні процеси в Україні в 1917 - на початку 1918 рр. - Пахоменков, Ю.Г. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядаються соціально-політичні процеси під час революції (в 1917 – на початку 1918 рр.) і аналізується їхнє відображення в українській радянській історіографії.