Становлення україно-англійських відносин в гуманітарній сфері - Тодоров, І.Я.; Мазур, О.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена розгляду історії становлення відносин Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії та України в гуманітарній сфері. Розглянуто стан наукової розробленості теми і забезпеченість дослідження джерелами, зокрема, проаналізовано міждержавні угоди у відповідній сфері. Показано роль Великої Британії у європейській та євроатлантичній інтеграції України.