Особливості державної політики щодо реєстрації релігійних громад на Донеччині у 20-х рр. ХХ ст. - Фесенко, А.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті автор на основі літературної і джерельної бази аналізує та узагальнює особливості проведення державної політики щодо реєстрації релігійних громад на Донеччині у 20-х рр. ХХ ст. Автор зазначає, що вплив православної церкви на суспільно-політичне життя Донеччини ще не був предметом спеціального дослідження, і тому вивчення ролі православної церкви в Донбасі у 1920-х рр. надасть можливість заповнити існуючі фактологічні прогалини у взаєминах державної влади і церкви в Україні.