Роль хлібопекарської промисловості споживчої кооперації України у вирішенні продовольчих проблем у 20-і рр. XX ст. - Оніпко, Т.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті зроблено спробу розкрити роль споживчої кооперації України щодо вирішення продовольчих проблем періоду непу. Зазначено, що продукція хлібопекарських підприємств споживчої кооперації сприяла усуненню продовольчих ускладнень, особливо в період неврожаю 1921 – 1922 pp. та економічної кризи 1923 р. Підкреслено, що хлібопекарські підприємства споживчої кооперації змогли зробити суттєвий внесок у забезпечення потреб зростаючого населення промислових центрів і новобудов під час індустріалізації, витіснивши зі споживчого ринку приватного конкурента.