Проблеми ідентифікації українського суспільства - Романуха, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена проблемам ідентифікації сучасного українського суспільства. У ній показано стан наукової розробки теми, проаналізовано основні види ідентичностей, звертається увага на регіональний характер цих процесів. Велике значення надається аналізу статистичних та соціологічних даних. Обґрунтовується твердження про взаємозалежність динаміки становлення ідентичності та соціально-економічного розвитку країни.