Фрактальный анализ спектрограмм растительного покрова в задачах природопользования - Артюшенко, М.В.; Подгородецкая, Л.В.; Федоровский, А.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Проведено теоретичне обгрунтування і розглянуто методи фрактального аналізу спектрограм рослинного покриву. Представлено результати застосування методу фрактальної спектрометричної фітоіндикації при визначенні впливів техногенних забруднень на екологію рослин, обговорюються дані верифікації методу. Наведено приклади побудови полів фрактальних розмірностей рослинного покриву тестового полігону, що містить поклади вуглеводнів; визначено можливі межі покладу.