Синтез та дослідження будови складного фосфату K5,67Ti2,73Nb5,27P5O34 - Бабарик, А.А.; Одинець, Є.В.; Баумер, В.М.; Слободяник, М.С.; Шишкін, О.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Методом розчин-розплавної кристалізації у системі K2O–P2O5–TiO2–Nb2O5–(MoO3) отримано монокристали складного фосфату K5,67Ti2,73Nb5,27P5O34 при відносному мольному вмісті оксидних компонентів у межах Nb2O5/(Nb2O5+TiO2)=40–50%. Виділену сполуку схарактеризовано методами рентгенівської дифракції полікристалів та рентгеноструктурного аналізу монокристалів. Показано, що фосфатна компонента розплаву не впливає на характер утворюваної кристалічної фази. Очевидно, це пов'язано зі ступінчастим способом взаємодії оксидних компонентів у досліджених розчинах-розплавах.