Оценка наименьшего количества молекул для обеспечения гомогенной кристаллизации из растворов - Третьяков, О.В.; Третьяков, Д.О.; Присяжный, В.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано підхід для оцінки розміру первинного зародку твердої фази при гомогенній кристалізації з розчинів та кількості молекул у поверхневому шарі міжфазової межі, перебільшення якої приводить до початку утворення частинок твердої фази. Результати експериментальних досліджень гомогенної кристалізації іонних кристалів підтверджують правомірність такого підходу.