Граничное поведение кольцевых Q-гомеоморфизмов в метрических пространствах - Смоловая, Е.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджується проблема продовження на межу так званих кiльцевих Q-гомеоморфiзмiв мiж областями в метричних просторах iз мiрами. Формулюються умови на функцiю Q(x) та межi областей, при яких усякий кiльцевий Q-гомеоморфiзм допускає неперервне або гомеоморфне продовження на межу. Результати застосованi, зокрема, до рiманових многовидiв, просторiв Левнера, груп Карно та Гейзенберга.