Формальдегид уменьшает цитотоксическое действие азидотимидина на тимоциты крыс - Комисаренко, С.В.; Дмитренко, Н.П.; Кишко, Т.О.; Великий, Н.Н. (Доповіді НАН України, 2010)
У дослідах in vitro на тимоцитах досліджено вплив формальдегіду, його можливих донорів (тіопроліну, форміату, уротропіну) та акцептора формальдегіду — димедону на індуковану азидотимідином загибель клітин. Показано, що в умовах токсичної дії азидотимідину на тимоцити формальдегід і тіопролін (меншою мірою форміат й уротропін) у малих нетоксичних для клітин концентраціях проявляють істотну цитопротекторну дію, що знімається димедоном.