Академік Євген Пилипович Вотчал — засновник прикладної фітофізіології в Україні (до 145-річчя від дня народження) - Мусатенко, Л.І.; Мусієнко, М.М.; Христова, Т.Є. (Український ботанічний журнал, 2009)
Охарактеризованы главные направления многолетней научной деятельности академика Е.Ф. Вот чала. Подчеркнут его весомый вклад в развитие прикладной фитофизиологии в Украине.