Про методологію розробки програм енергоефективності та енергозбереження і недоліки при їх створенні - Маляренко, О.Є. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2008)
Надано критичний аналіз існуючих методичних підходів до визначення енергетичної ефективності на різних рівнях управління економікою та методичних і термінологічних помилок, що мають місце в методиках визначення та прогнозування показників енергоефективності для регіональних і галузевих програм енергозбереження-----------------