Епіфітні угруповання водоростей річкової ділянки Канівського водосховища залежно від екологічних факторів - Таращук, О.С. (Гидробиологический журнал, 2009)
Представлено результати дослідження складу епіфітних угруповань водоростей на вищих водяних рослинах річкової ділянки Канівського водосховища. Розглянуто основні структурні і функціональні показники епіфітних угруповань водоростей: видове багатство, чисельність, біомасу, склад провідних комплексів, співвідношення епіфітонтів/алохтонів, основні екологічні і таксономічні групи. Виявлено вплив морфолого-екологічних особливостей вищих водяних рослин та гідрологічних умов, зокрема динаміки водних мас, на ці показники.