Дія інокуляції арбускулярним мікоризним грибом Glomus mosseae (Nicol. et Gerd.) Gerd et Trappe на ріст рослин люцерни в умовах забруднення цинком, свинцем, міддю, кадмієм та арсеном - Гуральчук, Ж.З.; Дель Валь, К.; Бареа, Х.М.; Аскон-Агілар, К. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
В умовах вегетаційних дослідів вивчали вилив інокуляції рослин ізолятом арбускулярного мікоризного гриба Glomus mosseae (Nicol. et Gerd.) Gerd et Trappe, толерантного до важких металів, на ріст рослин люцерни на грунтах, різною мірою забруднених важкими металами (Zn, Pb, Cd, Cu) і арсеном внаслідок аварії на піритовій шахті. Виявлено значне прискорення росту і збільшення маси надземних органів у мікоризованих рослин. Мікоризація впливала на ріст рослин люцерни значно більше на грунтах із вищим ступенем забруднення важкими металами й арсеном. Інокуляція рослин ізолятом толерантного до важких металів Glomus mosseae поліпшувала ріст рослин ефективніше порівняно з менш толерантним штамом.