Поліморфізм ДНК калюсних ліній пшениці, стійких до культурального фільтрату Gaeumannomyces graminis var. tritici, за використання ISSR-методу - Бавол, А.В.; Злацька, А.В. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
Досліджено поліморфізм у спектрах продуктів ампліфікації ДНК калюсних ліній пшениці, стійких до культурального фільтрату (КФ) Gaeumannomyces graminis var. tritici. Показано високі надійність та інформативність методу ISSR-ПЛР для аналізу клітинних ліній пшениці, стійких до КФ. Найефективнішими виявились праймери з динуклеотидними повторами (GA)n, (AC)n, (TG)n та (AG)n, менший ступінь ефективності мали праймери з три-, тетра- та пентануклеотидними мотивами.