Селекція in vitro м'якої пшениці на стійкість до Gaeumannomyces graminis var. tritici - Бавол, А.В.; Дубровна, О.В.; Лялько, І.І. (Физиология и биохимия культурных растений, 2009)
Методом прямої клітинної селекції отримано стійкі до культурального фільтрату Gaeumannomyces graminis var. tritici калюсні лінії пшениці сорту Зимоярка та індуковано рослини-регенеранти. Вирощено насіннєве покоління R1, лабораторним способом оцінено його стійкість до метаболітів патогену. Виділено форми з підвищеною толерантністю.