Рід Лядвенець — Lotus L. у флорі України - Крицька, Л.І. (Вісник Національного науково-природничого музею, 2010)
Обговорюється історичний погляд на розуміння обсягу виду в роді Lotus L. Наводяться морфологічний опис роду, секцій та підсекцій, ключі для визначення видів у роді. Для кожного виду подається діаг ноз українською мовою, базіонім, основна синоніміка, еколого-ценотична характеристика місцезростань, географічне поширеня, а також “locus classicus” за протологом, для части ни видів цитується типовий зразок.