Риби України (таксономія, номенклатура, зауваження) - Мовчан, Ю.В. (Збірник праць Зоологічного музею, 2009)
На підставі аналізу і урахування сучасних іхтіологічних відомостей узагальнено матеріали численних вітчизняних і зарубіжних наукових джерел і власні дані, які стосуються рибного населення України. Внесено необхідні зміни в таксономію і номенклатуру міног і риб, відзначені сумнівні види, переглянуто деякі українські та наведено російські і англійські назви риб. У водоймах України загалом розглянуто 247 видів міног і риб, які належать до 148 родів 65 родин 23 рядів і 3 класів. Окремо згадуються і деякі інші риби, сучаснi статус або існування яких у водах країни не є чітко визначеними.