Конструювання видоспецифічних праймерів для молекулярно-генетичної ідентифікації тешовірусів та ентеровірусів свиней А і В - Головко, А.М.; Дерев’янко, С.В.; Бова, Т.О.; Сорока, В.І.; Кацимон, В.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Розроблено видоспецифічні праймери для встановлення таксономічного положення штамів вірусів видів Porcine Teschovirus, Porcine Enterovirus А, Porcine Enterovirus В. Проведено рекласифікацію 10 штамів ентеровірусів свиней, виділених на території У країни. Згідно міжнародної класифікації їх віднесено до роду Тeschovirus виду Porcine Teschovirus. Проведені дослідження є підґрунтям для розробки вітчизняних діагностичних тест-систем на основі молекулярно-генетичних методів.