Група операторів ієрархії рівнянь Неймана - Герасименко, В.І.; Поліщук, Д.О. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено властивості групи нелінійних операторів ієрархії Неймана для кореляційних операторів квантових багаточастинкових систем, які описуються статистиками Фермі–Дірака або Бозе–Ейнштейна. Доведено теорему існування розв'язків задачі Коші для цієї ієрархії у відповідних просторах послідовностей ядерних операторів.