Безутиан и ограниченные корневые функционалы системы полиномов - Сейфуллин, Т.Р. (Доповіді НАН України, 2010)
Кореневий функціонал (елемент інверсної системи Маколея) є лінійним функціоналом, що визначений на кільці поліномів та анулює ідеал поліномів. Обмежений кореневий функціонал є функціонал, що анулює d-ту компоненту ідеалу в деякому його напівградуюванні. Вивчається дія обмеженого кореневого функціонала на безутіан для поліномів від декількох змінних.