Вращение плоскости поляризации электромагнитной волны в ферромагнетиках, индуцированное их деформацией - Линчевский, И.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Передбачена можливість керування кутом повороту площини поляризації електромагнітної хвилі, яка проходить крізь феромагнетик, за рахунок його безпосереднього деформування, що є сутністю нового п'єзомагнітооптичного ефекту.