Науково-технічна діяльність як об’єкт дослідження - Жилінська, О.І. (Наука та наукознавство, 2011)
Розглянуто науково-технічну діяльність із застосуванням пізнавального інструментарію діяльнісного підходу, виявлено її сутнісні характеристики у контексті єдності і взаємозалежності її складових: досліджень і розробок, підготовки наукових кадрів, надання науково-технічних послуг. Розкрито властивості науковотехнічної діяльності, що мають визначальне значення для її організації, економічних механізмів реалізації та управління її розвитком на державному рівні.