О.М. Боголюбов та історія математичних наук в Україні - Храмов, Ю.О.; Хорошева, С.А. (Наука та наукознавство, 2011)
До 100-річчя від дня народження відомого українського історика науки члена-кореспондента НАН України Олексія Миколайовича Боголюбова висвітлюються основні етапи його життя, наукової і педагогічної діяльності, внесок у розвиток історико-математичних досліджень в Україні.