Дослідження методів по удосконаленню систем управління об'єднаними енергосистемами - Ленчевський, Є.А. (Інститут загальної енергетики НАН України, 2007)
Розглянуто можливості використання нових принципів управління режимами ОЕС України за фазовими кутами напруги, в головних вузлах енергосистеми. Обґрунтовано доцільність застосування запропонованого методу управління за нормальних і аварійних режимів роботи ОЕС. Доведено можливість створення більш швидких, і тому досконаліших, систем автоматичного управління. Оцінено нові перспективи розвитку загальносистемного управління в ОЕС України.