Положения экстремумов уровня и стационарных течений, возникающих под действием ветра в открытой части Азовского моря - Иванов, В.А.; Черкесов, Л.В.; Шульга, Т.Я. (Доповіді НАН України, 2010)
З використанням тривимірної нелінійної математичної моделі встановлено положення максимумів і мінімумів швидкостей поверхневих течій у відкритій частині Азовського моря. Наведено карти районів розташування найбільших змін рівня моря та швидкостей стаціонарних течій. Отримано оцінки впливу швидкості постійного вітру на час надходження найбільших підйомів та опускань рівня моря та швидкостей течій.