Дослідження механізму каталітичного окиснення метиларенів озоном ізотопним методом - Тюпало, М.Ф.; Бондар, В.В.; Шаповалова, І.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено механізм каталітичного окиснення 4-метилпіридину озоном у сульфатній кислоті (11,3 моль/л) з використанням H2O^18. Масометричним аналізом встановлено, що в ізонікотинову кислоту (як основний продукт окиснення) атоми оксигена входять виключно з розчинника.