Термомеханічна модель неоднорідних анізотропних оболонок з початковими деформаціями - Кушнір, Р.М.; Николишин, М.М.; Жидик, У.В.; Флячок, В.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Розвинуто уточнену математичну модель динамічної задачі взаємозв'язаної термопружності неоднорідних анізотропних оболонок з урахуванням початкових деформацій та анізотропії термомеханічних властивостей матеріалу як у напрямку координатних ліній серединної поверхні, так і в трансверсальному напрямку.