Міжвидові морфометричні відмінності гемоцитів молюсків родини Helicidae (Gastropoda) - Ракочий, В.К.; Хлус, Л.М.; Марченко, М.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Досліджено морфометричну мінливість гемоцитів шести видів молюсків: Helix pomatia L., H. lutescens Rssm., H. lucorum L., Arianta arbustorum L., Eobania vermiculata Mull. (родина Helicidae) та Bradybaena fruticum Mull. (родина Bradybenidae). Виявлено видоспецифічність комплексу морфометричних характеристик гемоцитів молюсків родини Helicidae.