VIII Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Історія розвитку науки, техніки та освіти» за темою: «Взаємодія академічної та університетської науки» - Пономаренко, Л.П.; Литвинко, А.С. (Наука та наукознавство, 2010)
18 травня 2010 р. відбулася щорічна VIII Міжнародна молодіжна науково-практична кон ференція «Історія розвитку науки, техніки та освіти» за темою: «Взаємодія академічної та університетської науки», яка вчетверте проходить в рамках Всеукраїнського фестивалю науки. Конференція була спрямована на висвітлення значення прикладного аспекту історико-наукових розробок, яке полягає у популяризації наукових знань та їх історії, а також у їх використанні у навчальному процесі, що дозволяє сформувати науковий світогляд молодої людини, підняти інтерес до вивчення фахових дисциплін, показати минулі та сучасні досягнення у різних галузях знань.