Еластази за умов природної гібернації у хом‘яків - Самохіна, Л.М. (Проблемы криобиологии, 2009)
Природна гібернація у дорослих хом‘яків-самців приводить до зростання активності еластаз та еластазоінгібіторної активності (ЕІА) α-1-інгібітору протеїназ (α-1-ІП) у більшості тканин. Ранній період відновлення (через 2 год після гібернації) характеризується підвищенням рівня еластаз та зниженням ЕІА в мозочку та стовбурі мозку. Пізній етап відновлення (через 24 год) є відображенням прагнення організму до рівноваги в системі еластаза-α-1-ІП.