Інформологічні дослідження в документознавстві України у 60–70-х роках ХХ ст. (на прикладі досліджень Української філії науково-дослідного інституту планування і нормативів при Держплані СРСР у м. Києві) - Горєва, В.В. (Архіви України, 2011)
На основі проведеного історіографічного аналізу наукової продукції Української філії науково-дослідного інституту планування і нормативів при Держплані СРСР у м. Києві висвітлюються інформологічні підходи до удоско- налення комплексної системи планомірного розвитку управління народного господарства, у тому числі з використанням засобів автоматизації, на прикладі документальних інформаційних потоків Укрраднаргоспу, Ради Міністрів УРСР, наукових установ та інших закладів.