Витоки електронного документознавства як наукового напряму документознавства - Ковтанюк, Ю.С. (Архіви України, 2011)
Проведено дослідження витоків електронного документознавства як наукового напряму документознавства. Хронологічні межі дослідження: нижня межа пов’язана із часом започаткування в Україні механізації та автоматизації діловодних процесів – середина 1920-х років. Верхня межа – прийняття законів України “Про електронний документ та електронний документообіг” та “Про електронний цифровий підпис”.